Sov sødt, menneske, i bambus sengetøj

Nu er de nye tider over os, men hvad er de nye tider så, må vi spørge os selv. Det er ikke den digitale tidsalder, glasalderen, men den grønne tidsalder. Det kræver en god nats søvn i lækkert bambus sengetøj hver nat at gå over i en ny tidsalder og være en del af det. Vi fortsætter ikke bare i den tidligere tidsalder, men går nemlig over i en ny alder, som jeg har valgt at kalde for den grønne tidsalder. Det syne sjeg selv er en ret god og præcis betegnelse for vores tid, også selvom betegnelsen dækker over noget alarmerende, nemlig klimakrisen.

Den grønne tidsalder

Denne nye tidsalder handler i høj grad om at tage hensyn til miljøet og gå med ind på den grønne bølge eller den grønne omstilling. Derfor er det vigtigt at vi tænker i bæredygtigt tøj. Vi har helt sikkert klimaproblemer, og det er noget vi bliver nødt til at gøre noget ved. Vi har udledt alt for meget CO2, og det skal vi stoppe med. Egentlig kan man ikke tale om denne overbevisning som en form for tro, men snarere som en viden og en beslutning om at ville leve ansvarligt som menneske og at være hensynsfuld over for vores art og alle de forhåbentlig mange nye generationer af arten homo sapiens, nemlig mennesker.

Det positive syn på fremtiden i god tro

Jeg både tror og håber på at fremtiden er lys. Måske er det fordi jeg sover så sødt i mit bambus sengetøj hver nat, men måske er det også fordi der vitterligt sker noget rundt omkring i verden. Folk er begyndt at blive meget bevidste om vigtigheden af den grønne omstilling og det at tage problemerne med klima seriøst, fordi det er alvorligt nu. Selvfølgelig ville det have været meget bedre hvis en større del af jordens samlede befolkning havde været mere opmærksomme på klimaproblemerne for flere årtier siden. 

Ikke noget nyt

Det var jo noget som man også snakkede om i firserne, halvfemserne, nullerne og tierne, men det er som om at 2020 kom til at være det år, hvorefter man for alvor skulle tage klimaproblemerne alvorligt. Så kom der så noget i vejen, nemlig den pandemi, Corona, som bredte sig over hele verden og påvirkede dagsordenen i to år, og stadig gør det. Men nu er det tid til at rette op,og jeg tror på at vi kan og vil og gør det. Det er positiv tro.

Bambus sengetøj er nærmest en religion for mig

Ja, jeg ved godt at det lyder lidt fjollet og esoterisk. Dog vil jeg sige at jeg ikke er nogen hippie, men en intellektuel med en særinteresse for religion og tro. Man kan kalde det for Belief. Jeg tilslutter mig fuldt og fast til videnskaben, men jeg har også en personlig tro på at der er mere mellem himmel og jord. Der er ikke tale om nogen bestemt religiøsitet eller nogen tro, som jeg tilslutter mig, men jeg tillader mig at være det, som man kalder, eklektisk.