Sådan vælger du den rette stumtjener til dit hjem!

En stumtjener kan transformere din daglige rutine, holde dine ting tilgængeligt og organiseret, men det giver også en mulighed for at give din entré eller et andet rum i dit hjem en portion personlighed. Der findes dog mange forskellige stumtjenere – alt lige fra en stumtjener i træ eller metal, så hvis du har lidt svært ved at vælge, så er du kommet det rette sted hen! Vi har nemlig lavet denne lille guide, så du kan få hjælp til at vælge den rette stumtjener til dit hjem!

Hvilken slags stumtjener skal du vælge?

Stumtjenere har en tendens til at blive dumpepladser for tasker, frakker og andet skrammel, men det rigtige design kan hjælpe med at rydde op i alt det rod. Overvej disse spørgsmål for at finde ud af, hvilken stil der fungerer bedst:

Hvad opbevarer du? Hvis du for det meste opbevarer frakker, skal du kigge efter stativer, der har dybere kroge for at forhindre dem i at glide af. Hvis du har brug for et design, der kan rumme både frakker og mindre tilbehør, så overvej en stumtjener, der har kroge i to niveauer eller varierende højder.

Hvor meget plads har du? Hvis du bor småt, bør du overveje en mindre stumtjener, da de, ikke overraskende, optager mindre plads end større stumtjenere. Men hvis du bor stort, og I er mange, der skal deles om den samme stumtjener, skal du selvfølgelig gå efter en større en. Sørg for at måle din plads – nogle stativer er overraskende store.

Hvis det er et ekstra trangt rum, du skal placere stumtjeneren i, så kan du prøve at montere et par vægkroge for mere fleksibilitet – og mere plads.

Overvej hvilket design stumtjeneren skal have

Efter du har fundet ud af, hvilken slags stumtjener du har behov for, er det tid til at vælge, hvilket design du vil have den i. Dette hænger meget tæt sammen med funktionen, da hvis du ønsker en stor stumtjener med en masse kroge, skal du selvfølgelig gå efter et design, der tilbyder det.

Dog er der stadig nogen valgmuligheder, da der findes stumtjenere i mange forskellige designs! Du kan gå efter det helt enkle og simple design, som passer ind i alle slags hjem, eller du kan vælge at gå efter et mere spektakulært design! Valget er helt op til dig og dine præferencer!

Vælg hvilket materiale og farve du vil have stumtjeneren i

Hvilke materialer kommer stumtjenere i? Dette afhænger af, hvilken form du foretrækker, at din stumtjener skal have, og hvordan du har tænkt dig at bruge den.

Træ er det mest brugte materiale, især i stumtjenere formet som træer, da grenene kan rumme mange ejendele. Træ giver et mere naturligt udseende og er nemmere at lave til et stativ end metal.

Stumtjenere kan også være af jern eller stål, som er meget alsidige materialer, der kommer i en række forskellige former. Jern- eller stålstumtjener bruges normalt i hjem der indeholder moderne, urbane og enkle designs. De har ikke det samme varme udseende som træstativer, men de kommer i forskellige former.

Når det kommer til, hvilken farve du kan vælge din stumtjener i, afhænger det selvfølgelig også af materialevalget. Men nogen af de mest almindelige farver er selvfølgelig sort og hvid, men også de naturlige træfarver, støder du på, hvis materialet du vælger, er træ. Hvis du vælger, at materialet skal være i stål, kan det også være muligt at vælge en mere eksklusiv farve som guld eller sølv. Så du kan helt sikkert finde et materiale og en farve, der passer helt perfekt til dit hjem – det er bare med at gå på jagt!