Sådan indretter du et funktionelt og hyggeligt hjemmekontor

Det er de seneste år blevet meget mere normalt at arbejde hjemmefra – for nogle har det været nødvendigt, men mange har for alvor fået øjnene op for alle fordelene ved det. Hjemmearbejde fungerer dog udelukkende, hvis man har de rette rammer til det, dvs. et hjemmekontor, hvor man kan udføre sine arbejdsopgaver lige så nemt som på kontoret. Hjemmekontoret skal altså være funktionelt og indeholde alt det, som man bruger i sit arbejde – men det betyder absolut ikke, at det skal være kedeligt. Vi kommer derfor her med vores bedste tips til, hvordan du indretter et hjemmekontor, der er både funktionelt og hyggeligt.

Vælg det rigtige skrivebord

På de fleste kontorer har hver medarbejder et hæve-/sænkebord, så medarbejderne selv kan bestemme, hvordan de ønsker at udføre deres arbejdsopgaver. Det er selvfølgelig en smule overkill til et hjemmekontor – og også meget dyrt. Et skrivebord er dog en nødvendighed, og her der det vigtigt at vælge et skrivebord, som har den rette størrelse i forhold til de arbejdsopgaver, der skal udføres og selvfølgelig også den plads, der er tilgængelig. Der findes mange forskellige skriveborde, som kan bruges på et hjemmekontor – lige fra antikke skriveborde til skriveborde fra IKEA. Det er altså bare med at gå på jagt efter det rette skrivebord til dine behov.

Vælg den rigtige kontorstol

En kontorstol er meget vigtigt – uanset om det er på kontoret eller hjemmekontoret. Det er nemlig en stol, som hver enkelt medarbejder tilbringer en del tid i. Jo bedre man sidder, desto mere får man også fra hånden. Det er derfor meget vigtigt at man har en ordentlig kontorstol til hjemmekontoret, også selvom man kun arbejder hjemmefra en eller to gange om ugen. Vi har alle sammen forskellige præferencer til, hvordan vores kontorstol skal være, uanset om der er tale om komfort, funktion eller design. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvilke faktorer, der er vigtigst for dig selv, når du går på jagt efter den rette kontorstol til dit hjemmekontor.

Husk opbevaringsmuligheder

Hvis du har brug for forskellige fysiske dokumenter eller andet i dit arbejde, er det også vigtigt, at du har den nødvendige opbevaringsplads. Alt efter, hvad du har brug for, kan det betyde kasser, reoler, skabe eller lignende. Hvis du har behov for at kunne gemme ting væk, er det bedst at vælge skabe. Hvis du i stedet har brug for ting lige ved hånden, kan reoler være en god idé. Det vigtigste er blot, at du har adgang til alt det, du skal bruge i dit arbejde på dit hjemmekontor.