Vester Nebel søger om en blomst

Vester Nebel er nr. 1 i Esbjerg kommune og nr. 2 i hele landet, der søger om en blomst. Som landsby må Vester Nebel hele tiden kæmpe for at få folk til bosætte sig i byen. Den skal kort og godt tiltrække sig opmærksomhed, siger arbejdsgruppen bag ansøgningen om at blive optaget i udviklingsprojektet “Blomstrende Landsby”.
6/12 overrakte borgerne i Vester Nebel, som den første landsby i Esbjerg Kommune ansøgningen til  lokalkomiteformand i den jyske del af RegionSyddanmark, Helge Petersen. Tilstede var også kommunalbestyrelsesmedlem og LAG-formand Bjarne Steiner, Esbjerg kommune, LAG-koordinator Jesper Larsen og hele arbejdsgruppen.

Siden foråret 2010 har beboerne i byen arbejdet med emner som indblik, udsyn, netværk og sammenhold, foreningsliv og organisation.
– Vi er med i projektet, fordi vi tror på, at det kan være med til at tiltrække tilflyttere til Vester Nebel og samtidig lærer vi også noget om os selv. Eksempelvis overraskede det mig, at vi ikke er så gode til samarbejde med andre landsbyer. – Det kan vi blive bedre til, fortæller Niels Lykke Petersen, der er formand for Fællesrådet i Vester Nebel.

I løbet af vinteren eller foråret skulle Vester Nebel modtage sin første blomst, håber Niels Lykke Petersen. Og borgerne i byen arbejder på at få den næste blomst hurtigst muligt.

Der blev serveret kaffe og kage, som var udformet som Vester Nebels landsbylogo. I samme anledning blev der introduceret nogle frimærker med landsbylogoet – endnu en måde at synliggøre Vester Nebel på.

1 tanke om “Vester Nebel søger om en blomst”

  1. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 17. december 2010 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *