Ugelbølle fejret i strålende solskin

Sportspladsen foran forsamlingshuset emmer af liv. Sidste løber ved Ugelbølleløbet er netop kommet i mål, og der er lodtrækning om de mange fine sponsorpræmier.  Boderne er ved at blive stillet klar, og der dufter af snobrød og grillede pølser.

Alt i mens ankommer de specielt indbudte gæster
til kommunes officielle frokost i anledning af at Ugelbølle, som den første landsby kan fejre sin blomst nummer to. I mens Syddjurs Kommunes og Ugelbølles gæster nyder en udsøgt middag fra Molbordet, netværket for lokalefødevare.  Trækker løbere og andre festglade indbyggere fra Ugelbølle over mod teltet, hvor de sidder og nyder solens stråler mens ungerne løber og leger.

Bandet Hyggelyd, som skal spille ved flaghejsningen, begynder at stille sine instrumenter op og øver de sidste sange, journalister ankommer fra Tv2 Øst og Århus Stiftstidende, samtidig begynder gæsterne at trække fra friskolen, hvor middagen blev holdt, til festpladsen. Hyggelyd spiller et par numre, herefter er der taler ved; Medlem af folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer Flemming Damgaard Larsen, Regionsrådsformand Bent Hansen, Borgmester Kirstine Bille samt Carsten Blomberg Hansen sekretariatsleder for Blomstrende Landsby.

Herefter trak selskabet ud mod flagstangen, hvor Borgmester Kirsine Bille hejste flaget sammen med Kulturudvalgsformand i Syddjurs Kommune Jesper Mathiesen og Landsbyråds medlem Gunnar Højholdt. Byens borgere og de indbudte gæster ser spændt til, mens flaget med de to blomster stiger til tops. Efter flaghejsningen spiller bandet igen, der er øl og vand til alle på kommunens regning. Der hygges og small talkes. Den officielle fejring af Ugelbølle er slut, men festlighederne og fejringen af Ugelbølledagen fortsætter i lokalt regi.

Se TV2 Øst indslag fra Ugelbølle her 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *