Stor interesse for Blomstrende Landsby i Guldborgsund

Næsten 100 mennesker havde fundet vej til Falster Hotel tirsdag aften den 1. november, da Landdistrikternes Hus præsenterede udviklingsprogrammet Blomstrende Landsby for Guldborgsund Kommunes mange små landsbyer.

Udfordret af stigende fraflytning
Borgmester John Brædder indledte aftenens møde med at fortælle om kommunens planer for at skabe udvikling i de små landsbyer i Guldborgsund Kommune, der er udfordret af stigende fraflytning. ”Vi mister hvert år folk i kommunen, der flytter mod København, eller også flytter fra de små landsbyer til de større byer i kommunen”, fortalte borgmesteren.

Guldborgsund Kommune prioriterer landdistriktsudvikling højt og opererer med et milliontilskud til udvikling af lokalsamfundene hvert år. Borgmesteren lagde dog vægt på, at lokalsamfundene tager ejerskab og selv er med til at skabe udvikling i landsbyerne. Udviklingsprogrammet Blomstrende Landsby er netop et af de redskaber, lokalsamfundene kan bruge til selv at sætte gang i en positiv udvikling.

Initiativet skal komme nedefra
”Hvis man som borger i en lille landsby ikke gør noget for at vende den kedelige udvikling, har man stiltiende accepteret udviklingen.” Så klart var budskabet fra Carsten Blomberg Hansen, direktør i Landdistrikternes Hus, da han præsenterede Blomstrende Landsby.

Der var en rigtig god stemning til mødet, og Carsten Blomberg Hansen fik en god dialog med borgerne, der var meget interesseret i Blomstrende Landsby. Som en særlig gestus fik hver deltager ”værktøjskassen” med hjem. Værkstøjskassen er en håndbog for gør det selv folket i lokalråd og andre foreningsbestyrelser.

Guldborgsund Kommune har besluttet sig for fra årsskiftet at være medlem af Blomstrende Landsby. Man har endvidere besluttet at give finansiel støtte til de første 3 landsbyer, der går i gang med Blomstrende Landsby. Det forventes at ske først i det nye år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *