Infoaften i Varde Kommune

Torsdag den 31. oktober inviterede Varde Kommune i samarbejde med sekretariatet for Blomstrende Landsby til en Blomstrende infoaften. 18 ildsjæle fordelt på 7 forskellige landsbyer mødte glade op.

Aftnen startede med at Stine Berg kom susende 5 minutter før start (en computer som var blevet på arbejdspladsen i Vejle, måtte erstattes af en lånt). Men i gang kom vi! Stine Berg fra sekretariatet startede med at holde et indlæg om Blomstrende Landsby. Hun fortalte om programmets opbygning, de enkelte niveauer og kriterier samt om fremtiden for programmet.

Landdistrikternes Hus som i dag er sekretariat for Blomstrende Landsby, bliver fra 1. januar en del af DGI. For da landsbyer som i dag er i gang med programmet, får det ikke den store betydning. Forhåbentligt vil sammenlægningen betyde, at sekretariatet kan nå ud til flere landsbyer i Danmark. Foruden sammenlægningen arbejdes der på at lave nye og forhåbentligt enklere manualer. Desuden arbejdes der energisk på en royal protektor.

Herefter fortalte Tina Søndergaard og Kim Lykke Sørensen om deres oplevelser med Blomstrende Landsby. Årre har været optaget siden maj 2011. De fortalte blandt andet at de har valg en uformel organisations form, hvor medlemmerne i arbejdsgruppen har varieret fra 4 – 8 personer. De har ligeledes valgt at arbejde med et kriterie af gangen og skiftevis trukket på de borgere i byen, som havde interesse i emnet. På den måde har Årre formået at involvere en lang række borgere og skabe ejerskab for Blomstrende Landsby. Desuden fortalte de om deres projekter og kommunikation med kommunen.

Hanne Jespersen Lokalsamfundskonsulent i Varde Kommune var desværre forhindret i at daltage, men hun havde sørget for kaffe, boller og kringle samt vin til de deltagende fra Årre. En varm tak herfra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *