Hvordan gik det, da den 1. workshop blev afholdt?

Den første workshop i Foreningen Blomstrende Landsby løb af staben i Guldborgsund. Der WS G2mødte 32 glade og meget engageret ildsjæle op primært fra Guldborgsund Kommune, men også Slagelse var repræsenteret ved Hejninge-Stillinge.

Aftenen startede med, at vi fik en lækker sandwich, mens der var oplæg. Først gik Stine Berg fra Landdistrikternes Hus på. Hun præsenterede kort de værdier Landdistrikternes Hus tror på – nemlig at Landdistriktsudvikling skal ske nedefra med udgangspunkt i de frivillige ressourcer, samt tanken bag Foreningen Blomstrende Landsby.

Kirsten Høegh-Andersen fra Falsters Hjerte stod for 2. oplæg. Det var et spændende oplæg, hvor Kirsten fortalte, hvordan de i forbindelse med en skolelukning fik samlet alle landsbyerne i området under en fælles paraplyorganisation (Foreningen Falsters Hjerte). Hun beskrev også, hvordan de med ambassadører har formået at bevare ejerskabet for udvikling i den enkelte landsby. Og om deres optagelse i Blomstrende Landsby programmet.  Under hele processen med at opbygge Falsters Hjerte har de kun mødt opbakning og vilje til at ville lykkedes.

Efter at maven var blevet mættet, og appetitten for udvikling var blevet vækket, fordelte deltagerne sig på de valgte workshops. Her blev der livligt diskuteret, udvekslet meninger og ideer med udgangspunkt i workshoppernes forskellige temaer. I Guldborgsund havde deltagerne mulighed for at vælge mellem temaer, der spændte fra Blomstrende Landsby, LAG-midler og fundraising, Frivillige i Lokalområdet, bosætningsambassadører til infoland m.m.  

Afslutningsvis samledes alle deltagere igen, og over en kop kaffe blev nogle af aftenens temaer endnu en gang debatteret. Til de mere generte (dem var der ikke mange af) var der forberedt nogle dilemmaer. Der kunne blandt andet diskuteres frivillighed eller offentlig løsning, dårlige huse – vedligehold eller nyt, internet eller postbud. Det var en flok glade og tilfredse deltagere, der gik hjem midt på aften.

Efter succesen i Gulborgsund kan vi næsten ikke vente med at få afholdt de næste workshops, vi er ved at planlægge rundt i landet. Hold øje med et arrangement nær dig her på siden under aktiviteter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *