Første inspirationsmøde var en succes!

17 personer var tilmeldt det første inspirationsmøde, som er en udvikling af de sparringsmøder vi tidligere har afholdt. De 17 personer fordelte sig på 7 BlomstrendeLandsbyer. Især var mange nye landsbyer mødt op for at får tips og ideer fra de mere garvede landsbyledere.  

Logoniveau2

 Vi startede aftenen med lidt godt til ganen, mens Årre stolt fortalte, at de dagen før var blevet tildelt Blomst nummer 2. Ifølge dem selv kunne de knap nok styre bilen fra Årre til Vingsted, fordi armene var så højt oppe over hovedet, at de ikke kunne holde rettet samtidig.

Her i sekretariatet er vi også stolte på vegne af Årre, som blot er den anden landsby i Blomstrende Landsby, der tildeles blomst nummer to.

Årre har brugt de sidste 3 år på arbejdet med niveau to. De har i den periode får iværksat mange projekter – tunnel under tingvejen til cykler og forgængere, som sikre skolebørnene fra bl.a. Fåborg (den nærliggende landsby) sikker vej til skole. De har også lanceret Lokal Nyt, et lokalblad for Årre og deres nabolandsbyer på 32 sider.  De skriver; Formålet med LOKALNYT er, at det skal fremme og styrke det lokale sammenhold mellem foreningerne, institutionerne, borgerne og erhvervslivet i området. Læs mere her!

Herefter præsenterede resten af deltagerne sig selv og deres rolle i landsbyerne. De deltagende landsbyer var – Krogsbølle Sogn og Veflinge fra Nordfyn. Nordenskov, Årre og Horne fra Varde Kommune, samt Svanninge fra Fåborg Midtfyns Kommune og Branderup beliggende i Tønder Kommune.

Veflinge, Horne, Nordenskov og Svanninge er alle i opstartsfasen. De fleste har arbejdet med lokal udvikling tidligere. F.eks. har Veflinge arbejdet med det, de kalder Vision Veflinge 2020. Fælles for landsbyerne er; indsigten i at landsbyer selv skal arbejde for at sikre en fortsat udvikling. Deltagerne gik hjem med mange gode ideer til hvordan niveau 1 kan gribes an.

Krogsbølle Sogn er kommet godt i gang med niveau 1 og har siden januar arbejdet på kriterierne indblik og netværk og sammenhold. Cirka 30 personer er involverede i skrivearbejdet. De har undervejs i processen oplevet, at flere frivillige er kommet til. I efteråret fortsætter de med de resterende kriterier. Krogsbølle Sogn satser på optagelse i maj 2015, og med deres engagement lykkedes de også.

Branderup er allerede optaget på niveau 1 og står for at skulle starte op med niveau 2, mens Årre jo som beskrevet netop har modtaget Blomst nummer 2. Begge landsbyer bidrog med relevant og kompetent viden fra deres proces. Således at de mange nye landsbyer kunne gå fra mødet med nye konkrete ideer til hvordan processen kan forløbe fremadrettet.

Nogle af de gode fif Årre og Branderup kunne bidrage med var:

–          Skab en god kontakt til kommunen, og stil gerne krav til dem. For at projektet lykkedes, er et sammenspil af højeste prioritet

–          Mange små succeser, sikre mere opbakning fra frivillige – alle vil gerne være en del af en succes

–          Ejerskab til Blomstrende Landsby er vigtigt. Kommuniker derfor ofte og gennem mange kanaler – f.eks. Hjemmeside, infoskærme, lokalpressen, opslag. Og husk at fortælle historierne personligt videre

Næste møde afholdes i slutningen af september starten af oktober – og vi håber på at endnu flere vil tage i mod tilbudet og møde op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *