Bregninge er godt eksempel på hvad Blomstrende Landsby har betydet.

For de nedrivningsmidler Ærø Kommune modtog sidste år har man købt en renoveringsmoden ejendom, som kommunen sætter i stand og møblerer så huset gennem vores kontor kan lejes ud til potentielle tilflyttere, mennesker der positivt tænker på at flytte til Ærø, men godt vil prøvebo øen inden de sælger ejendom og bestiller flyttevogn. Huset bliver indrettet til en familie med 2-3 børn og med alle moderne faciliteter.

Huset ligger i Bregninge og kommunen har bevidst valgt Bregninge, fordi den er Blomstrende Landsby og fordi man nu der har en strategi om på hvilken måde man vil modtage nye tilflyttere, igen et eksempel på, hvordan Blomstrende Landsby motiverer og inspirerer. Siden valget af denne landsby er der dannet lokalråd, man har lavet en lille brochure med hvad den enkelte kan tilbyde til landsbyen, nu har man introduceret et nyhedsbrev, der 2 gange årligt informerer om nyt fra Lokalrådet, Bregninge Sognegård og Kirken. Man har nu engang om måneden ”fyraftenskaffe” i sognegården.

Og en lille morsom aflægger af sidste års festivitas: Man har inviteret Christian Mejdahl til at prædike i kirken den 17. april, 2011 Palmesøndag, og efterfølgende på Den Grønne Gren fortælle om sit liv.

Vi arbejder også med Bregninge om at etablere et Center for Kvalitetsfødevarer i Bregninge, et ambitiøst projekt med store perspektiver for den fremtidige fødevareproduktion på Ærø.

Bregninge er et rigtig godt eksempel på, hvad Blomstrende Landsby har betydet.

Bregninge har også egen hjemmeside www.bregninge-landsby.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *