Blomster til Branderup

På en smuk solrig efterårsdag i september kunne Branderup sammen med Tønder

Branderup mødte talstærke op...

Branderup mødte talstærke op…

Kommune fejre sin første blomst.  Branderups borgere var mødt talstærkt op for at se flaget for Blomstrende Landsby stryge til tops.

Først var der arrangeret en cykeltur rundt i byen, hvor flaget stolt blev vist frem. Efter cykelgruppens lille rundtur, var der taler og flaghejsning på plænen foran friskolen. Først gik Margrethe Stenger formand for Branderup Lokalråd på talerstolen og fortalte om byens arbejde op til blomst nummer et. Bagefter holdte Laurids Rudebeck borgmester i Tønder Kommune sin tale og overrakte en smuk buket roser til Margrethe Stenger og Branderup. Sidst, men bestemt ikke mindst holdt Formand for Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer Hans Christian Schmidt sin tale.

Hans Christian Schmidt hejste sammen med Tønders Borgmester Laurids Rudebeck flaget til tonerne af hornmusik. Flaget vejede smukt i vinden.

Hans Christian Schmidt og Laurids Rudebeck hejser flaget.

Hans Christian Schmidt og Laurids Rudebeck hejser flaget.

Efter flaghejsningen var Branderup og Tønder Kommune vært ved et lækkert sønderjysk pølsebord. Alle fremmødte var inviteret. Snakken gik livligt over frokosten, og det var tydeligt at mærke Branderups sammenhold og engagement. Under frokosten holdt Helge Petersen formand for Lokalkomite syd tale.

Allerede to dage efter optagelsen i Blomstrende Landsby var Branderup igen i centrum, da Tønder Kommune og Foa var værter ved konferencen ”kan landsbypedeller understøtte mulighederne for udvikling af landsbysamfundene”. Branderup lever i særdeleshed op til deres slogan ”vi kan – vi vil – vi gør”…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *