Årre fejrede for fuld udblæsning

På en strålende solskinsdag fejrede Årre deres optagelse på niveau 2. Dette som blot den anden Landsby i programmet og dermed den første i Varde Kommune.2014-06-15 10.02.44

Sekretariatet deltog på denne skønne dag. Og det er ingen overraskelse for os, at solen skinnede netop denne dag. Årre er nemlig en landsby, som får tingene til at ske! Både de mindre og øjensynligt lettere opgaver, som de mere komplicerede. I de senere år har Årre både fået nyt madpakkehus, renoveret pladsen foran den lokale brugs, blomster på centrale pladser i byen. De sikre desuden også udvikling for deres nabolandsbyer gennem bl.a. et nyt lokalblad (for Årre, Vrenderup, Hjortkær og Fåborg), en sikker gang- og cykelpassage under den meget trafikerede Tingvejen og meget mere.

Byporten

Byporten

Da jeg kørte ind i Årre, mødtes jeg dette skønne syn af smukt dekorerede byskilte. Herefter en smuk flagallé op til pladsen foran brugsen, hvor flaget skulle hejses. Da jeg ankom, var en del borgere fra Årre allerede mødte op. Det lokale Postorkester gjorde klar til march, pølserne blev lagt på grillen, mens pladsen langsom fyldtes med flere og flere borgere – unge som gamle, børn samt deres større søskende og forældre.

Så var der talerne…
Dagen startede med taler af Helge Petersen, formand for lokalkomitéen SydDanmark, Byrådsmedlem og formand for udvalget Kultur og Fritid Lisbet Rosendahl, Folketingsmedlem og medlem af udvalget for Landdistrikter og Øers Sammensætning Anni Matthiesen, Poul Verner Christensen formand for Årre Borgerforening samt sidst, men ikke mindst Vardes Borgmester Erik Buhl Nielsen.

2014-06-15 10.11.262014-06-15 10.10.05Flaget blev hejst og alle byens mindste stod forrest og så stolt til – det er nemlig en af de mange gode kvaliteter Årre har. Her er alle stolte af deres by, og de ting de opnår.

 

Der var tænkt på både de store og de små!
Efterfølgende var der grillede Frankfurtere og øl til de voksne, samt hoppeborg, ansigtsmaling, og sodavand til de mindste. Hele dagen var gennem syret af glade mennesker, gode tale og god underholdning.

Så går marchen...

Så går marchen…

 

Årre fejrede ikke kun på pladsen midt i byen, men havde sørget for blomster, hornmusik og lagkage til byens ældre borger på plejehjemmet, der ikke selv har mulighed for at komme ud og fejre byen.

 

 

 

Et andet minde, Årre har, fra dagen er denne smukt bemalede blomstervæg, som den næste tid skal pryde byens festplads. 2014-06-15 10.38.53 2014-06-15 11.25.07Her opsættes der endnu en 5 meter lang tavle, der bemales i løbet af festugen. Efterfølgende bliver begge malerrier opsat permanent ved skolen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *