4 Blomstrende Landsbyer til sparringsmøde…

Vi havde et dejligt informativt og inspirerende sparringsmøde i går. Alle Landsbyer som arbejder med niveau 2 var inviteret. Til mødet deltog Årre og Næsbjerg fra Varde Kommune, Horne Land på Fyn og Holbøl i Sønderjylland. Vi er glade for de mange gode input til programmet fremover. Det næste halve år vil der blive arbejdet med programmet især niveau 3.

De fire lokalsamfund kunne alle berette, at de er klar til at sende deres ansøgning til niveau 2 omkring årsskiftet. Så vi kan se frem til en række landsbyer, som optages på niveau 2 til næste år – det glæder vi os naturligvis til.

Her er hvad deltagerne, fortæller om deres udvikling i processen fra blomst nummer 1 til blomst nummer 2:

–          Næsbjerg: I Næsbjerg er de så godt som færdige. De har et ønske, om at de unge i byen skal fortælle, hvordan de ser på deres landsby. Det skal et projekt i samarbejde med skolen og en klasse belyse. Projektet forvendtes at blive søsat som et af de første projekter i skoleåret 13/14. Næsbjerg påregner at være klar rapporten med udgangen af 2013.

 –          Årre: Processen har været vigtig for Årre, derfor har arbejdet med blomst 2 taget mere tid. Men i den tid har projektgruppen, fået søsat flere projekter. For Årre er der ikke tvivl arbejdet med Blomstrende Landsby har fået dem til at se anderledes på deres by og se muligheder i nye ting. Blandt andet har de haft en maraton, som blev til en oplevelses dag med mange forskellige aktiviteter. Det sidste, som arbejdes på, er en ny bymidte i forbindelse med opgravning til nye kloakrør. Årre forventer at være færdig med ansøgningen omkring årsskiftet 13/14.

  –          Horne Land: I arbejdet med Blomstrende Landsby har Horne Land lagt stor vægt på imødekommenhed og udviklingsplanen. De har blandt andet tage initiativ til et velkomstbrev og en velkomstpakke til alle nye tilflyttere. I oktober har de et stort inspirationsmøde, hvor cirka 40 gode folk er inviteret til at komme med deres synspunkter i forhoold til den fremtidige udvikling. Alle foreninger er desuden blevet bedt om at komme med deres vision for de næste 20 – 30 år. Horne Land regner med at have rapporten klar først i det nye år (2014), gerne med optagelse ved egns festen i april/maj.

 –          Holbøl: I Holbøl er de så godt som færdige, de mangler kun et frimærke. I forløbet har de haft en god udvikling, fået nye borgere og presseomtale. Holbæl fortæller at de blandt andet har arbejde med informationsniveauet. Efter indførslen af en husstandsomdelt A4-side med nyt fra Holbøl og en reklame på bagsiden fra den lokale brugs, er brugsens omsætning steget med 15 procent. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *