Kig på din økonomi inden du vælger bolig

Går du med tanker om at finde dig et nyt sted at bo, er det en god idé at have helt styr på din økonomi først.

Nyt termotøj? Hos termotøj.com kan du læse mere.

Hvor dyrt har du råd til at bo?

Det er nemlig din økonomi, der afgører, hvor du har mulighed for at bo. Du kan let komme til at vælge en bolig, der bliver alt for dyr for dig at bo i, og derfor er det meget vigtigt, at du ikke bare vælger bolig i blinde.

Er du ikke god til tal, kan det være en god idé at sætte dig sammen med en, der er god til det, så du kan få et overblik over, hvor høj en husleje du fx kan klare at sidde med, eller hvor mange penge du har råd til at købe bolig for.

Dumt at vælge bolig inden du har styr på økonomien

Det kan være en unødig stor risiko at vælge bolig, inden du har styr på din økonomi. Hvis du ikke ved, hvor mange penge du har til rådighed hver måned, ved du jo heller ikke, hvor du har råd til at bo henne.

Vil du gerne være sikker på, at du har råd til at blive boende det sted, du ender med at flytte ind i, er det jo en god idé at få tjekket op på din økonomi og lavet et budget til dig selv, så du ved, hvor meget du har råd til at sætte af til fx husleje.

Der skal være plads til uforudsete udgifter

Derudover kan det også være en god idé at have plads i dit budget til uforudsete udgifter, så du ikke ender med at skal gå fra hus og hjem, bare fordi en af dine udgifter stiger en smule fra den ene måned til den anden, eller at du lige pludselig får en udgift, du ikke havde regnet med.

Der er mange danskere, hvor sådan et udsving i udgifter kan have en stor konsekvens, og det ønsker du ikke at gøre mod dig selv. Så er det bedre at bosætte sig lidt billigere, så der er plads til disse uforudsete ting.

Læs også denne guide til kedeldragter.