Gør haven sommerklar

Dagene bliver længere og varmere. Solen er tilbage fra sit vinterhi, og det samme gælder din have. Blomster, buske og træer begynder at få blade, og haven bliver stille og roligt en skøn oase, hvor du kan tilbringe mange herlige timer.

Men lever haven nu også op til drømmen om den perfekte have? Du kan få hjælp af en professionel anlægsgartner, hvis du gerne vil have sat skik på din have.

Havearbejde kan være hyggeligt, men det skal også være overskueligt. Det kan naturligvis være nemt nok at plante en blomst, slå græsplænen eller rive blade sammen.

Disse opgaver kan de fleste klare, men når det kommer til de større anlægsprojekter, er det straks en anden sag. Her kan det være nødvendigt med professionel hjælp.

Terrasse

Terrassen er ofte det mest benyttede område at haven – og med god grund. Det er fantastisk at nøde en sommeraften på en vindstille terrasse. Trænger du til en ny terrasse, så er det oplagt at gå i gang med projektet i forsommeren.

Terrasser findes i mange udformninger og materialer. Skal den være i træ eller sten? Og er der behov for at støbe? I huse med høj kælder, er træterrassen ofte det naturlige valg, men en terrasse i træ kan nu også tage sig smuk i forbindelse med et etplanshus.

Du kan få hjælp af din lokale tømrer til at anlægge en træterrasse: Find din nærmeste tømrer her.

Græsplæne og bede

Skal du have anlagt en ny græsplæne, planeret haven eller skabt nye bede? Det kan nogle gange være svært at planlægge de store linjer i en have, og det kan derfor være nødvendigt at involvere en havearkitekt. Havearkitekten kan være behjælpelig med at planlægge hyggelige rum i haven, og give forslag til planter og buske ud fra dine ønsker og behov.

Når du har haft besøg af en havearkitekt, er du forhåbentlig blevet klogere på, hvordan du gerne vil opbygge din have. Når du ved hvordan haven skal indrettet, kan du enten selv gå i gang med skovl og rive, eller du kan engagere en anlægsgartner, der kan være behjælpelig med de rette maskiner. Du kan finde din nærmeste anlægsgartner her.  

Plads til børnene

Haven skal også være børnenes paradis, og det gælder derfor om at få plads til en masser spændende områder, hvor børnene kan udfolde sig. Det behøver bestemt ikke gå op i havetrampoliner og overdimensionerede gyngestativer. Det handler blot om at gøre plads til leg og forskellige aktiviteter.

En græsplæne er nem at holde, og giver mulighed for masser af leg. Er børnene interesseret i haven, kan de også få deres eget område, som de selv må dyrke, passe og pleje.

Vil du gerne bygge et legehus, kan du passende få råd og vejledning af din lokale tømrer, men mange af disse mindre projekter kan du også sagtens selv kaste dig over.