Denne bådmaling skal du vælge

Når båden skal klargøres til en ny sæson hvert forår, skal der bådmaling til. Bådmaling – eller mere specifikt bundmaling – er en speciel slags maling, der er udviklet særligt til både. Den beskytter skroget mod alger og begroninger. Bundmaling er derfor en nødvendighed, især hvis båden ligger i vandet hele sæsonen. Der findes som udgangspunkt tre forskellige typer bundmaling: hård, blød og selvpolerende, som benyttes alt efter behov.

Det er ikke ligegyldigt, hvilken type bundmaling du vælger. De forskellige typer er nemlig sammensat med henblik på forskellige bådtyper. Når du skal vælge den rette bundmaling til din båd, bør du derfor i første omgang gå efter farten. Der er nemlig stor forskel på bundmaling til sejl og motorbåde, men også på planende motorbåde og motorbåde med mindre fart. Som udgangspunkt skal bundmalingen være hårdere, jo hurtigere du sejler. Det slider også en del på malingen, hvis du trailer båden. Det er derfor også en god idé med hårdere bundmaling, selvom trailerbåde generelt kan gå længere tid uden bundmaling.

Vi har her samlet tre gode bud på bundmaling til forskellige behov:

Hempel Mille Xtra er Hempels mest solgte bundmaling til lystbåde. Den er udviklet til bådejere, der stiller meget høje krav til beskyttelse mod begroninger i saltvand. Den er let at arbejde med og meget farvebestandig og velegnet til en fart på op til 25 knob. Den er højt ydende og giver en fremragende beskyttelse i hele sæsonen, både i kolde og tempererede farvande. Den kan anvendes til både af glasfiber, træ, krydsfiner og stål.

Hempel Hard Racing Xtra er en hård bundmaling, der beskytter effektivt mod begroning og giver en højere fart gennem vandet. Den er specielt designet til meget hurtigtgående sejl- og motorbåde. Den er især ideel til trailerbåde, da den ikke smitter af/afgiver farve ved afvaskning. Den kan anvendes til både af glasfiber, træ, stål og ferro-cement, og den kan anvendes i både kolde og tempererede farvande.

Hempel Silic One er en god fouling release maling, som er helt biocidfri. Den er baseret på silikone og hydrogel, og det giver en jævn og glat overflade med vandlignende egenskaber. Den kan bruges til både af stål og glasfiber. Denne maling forhindrer organismer i at sætte sig fast på skruer og skrog.

Vi anbefaler generelt altid bundmaling fra Hempel, da de uden tvivl er de bedste produkter på markedet, uanset hvilken båd, du ejer. Har du brug for hjælp til valg af den rette maling eller den rette mængde maling til din båd, kan du altid kontakte marinemaling.dk og få professionel rådgivning.