Alkohol og arbejdsskader

Alkohol er et depressivt middel, og det sænker centralnervesystemet. Alkoholforbrug kan føre til nedsatte reflekser, sløret tale, kortvarig hukommelsestab, humørsvingninger og nedsat dømmekraft. Disse symptomer kan medføre en risiko for, at arbejdstagere kommer til skade på arbejdspladsen. Dette blogindlæg vil diskutere alkohols virkninger på arbejdsskader i detaljer, så du kan træffe en kvalificeret beslutning om, hvorvidt du ønsker, at dine medarbejdere drikker, inden de går på arbejde.

Alkohol vs. arbejdsskader

Der er mange beviser for, at alkohol og skader går hånd i hånd. En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Alcoholism: Clinical and Experimental Research opdagede, at medarbejdere, der drikker før eller under deres vagt, har dobbelt så stor risiko for at komme til skade på arbejdet som ædru medarbejdere, selv når der tages højde for alder, køn, race/etnicitet og så videre. Medarbejdere, der drikker før eller under deres vagt, har også dobbelt så stor sandsynlighed for at rapportere en skade i de 30 dage, der gik forud for undersøgelsen.

Tolerance

Tolerance er ikke en god ting, når det drejer sig om alkohol og skader. Forskere fra Yale University School of Medicine har fundet ud af, at tolerance faktisk kan øge risikovillig adfærd, som f.eks. at drikke under kørsel, hvilket øger risikoen for at komme ud for en ulykke. Ifølge National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har medarbejdere, der drikker under kørslen, også en højere risiko for ulykker på arbejdspladsen end ædru medarbejdere.

Som du kan se af de oplysninger, der er præsenteret i dette blogindlæg, går alkohol og skader hånd i hånd. Arbejdsgivere bør sikre sig, at deres medarbejdere ikke drikker, før de går på arbejde. For at det kan lade sig gøre, bør arbejdspladen have nogen faste regler, hvad angår alkohol, og hvis de overskrides, bør der være alvorlige konsekvenser.

Kørsel med alkohol i blodet

Medarbejdere, der drikker under kørslen, har en større risiko for arbejdsulykker end ædru medarbejdere. Alkoholforbrug kan føre til nedsatte reflekser, sløret tale, kortvarig hukommelsestab og humørsvingninger. Tolerance øger risikoadfærd, som f.eks. at drikke under kørsel, hvilket øger risikoen for at komme ud for en ulykke, og i værst tilfælde, kan det gå ud over udskyldige mennesker.

Kender du en, der har problemer med alkohol?

Det er vigtigt, at man gør noget, hvis man mistænker én, har et problem med alkohol. Der kan være forskellige tegn, der indikerer, at der er problemer, og derfor er det vigtigt, at man tager affære og får vedkommende til at indse sit alkoholmisbrug, og får ham/hende i behandling.