Rensning af tagrender når du har fladt tag

Hvis du har et fladt tag, ved du allerede, at rensning af tagrender ikke er lige så ligetil som med et skråt tag. Bare rolig – vi er her for at fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om rensning af tagrender, hvis dit hus har et fladt tag. Med disse tips og tricks kan du holde dine tagrender i god drift og undgå dyre skader som følge af tilstopninger eller tilbagestrømninger. 

Forstå dine tagrender 

Det første skridt til at holde dine tagrender i topform er at forstå, hvordan de fungerer. Alle tage (flade eller skrå tage) har den samme grundlæggende struktur: Regnvand løber ned ad tagets skrå overflade og ned i tagrenderne, som derefter transporterer vandet væk fra husets fundament for at forhindre oversvømmelser og andre strukturelle skader. Med et fladt tag er der dog nogle ekstra trin involveret for at sikre, at denne proces forløber uden problemer. 

Et af disse trin er at installere stænkbeskyttere under dine afløb. Disse små stykker plastik leder regnvandet ind i afløbsrøret i stedet for at lade det samle sig i kanterne og forårsage lækager eller andre skader. Stænkbeskyttere hjælper også med at holde snavs ude af dine rør, så de er en vigtig del af ethvert hus med fladt tag i afvandingssystemet. 

Rengøring af dine tagrender 

Når alt er installeret korrekt, er det tid til regelmæssig rensning af tagrender! Hyppigheden af denne vedligeholdelse afhænger af flere faktorer, f.eks. vejrforhold og træbevoksning omkring dit hus (jo flere træer i nærheden, jo oftere skal du rense). En god tommelfingerregel er at kontrollere mindst to gange om året og rense om nødvendigt – oftere, hvis blade, kviste og andet affald hurtigt ophobes omkring dit hus. 
                                                                                            
Når det er tid til rent faktisk at rense dine tagrender, skal du altid være forsigtig, da fald på et fladt tag kan være særligt farligt på grund af den lave hældningsvinkel. Det er bedst at hyre en professionel som Grønt & Gråt, der har specialiseret sig i tagrenderensning på huse med fladt tag, da de har alt det nødvendige sikkerhedsudstyr og den erfaring, der er nødvendig for en vellykket vedligeholdelse af tagrender på denne særlige type tagdækning. Derudover vil fagfolk også være i stand til at opdage eventuelle underliggende problemer, der kan kræve reparation, før der opstår yderligere skade. 

Konklusion

Hvis du holder øje med regelmæssig rensning af tagrender, kan du undgå dyre reparationer senere hen på grund af vandskader eller tilstopninger forårsaget af ophobning over tid. Forståelse af, hvordan tagrender fungerer på et fladt tag, og installation af stænkbeskyttere, hvor det er relevant, er to vigtige elementer til at forebygge problemer, før de begynder! Og med professionel hjælp fra Grønt & Gråt til alle typer huse, herunder huse med fladt tag, er der ingen undskyldning for ikke at benytte sig af disse vigtige vedligeholdelsestjenester!