Skal du have ryddet haven?

Har du en grøn tommelfinger, men har du ikke tid til at have en have? Eller måske ved du bare ikke, hvor du skal starte, når du skal finde en gartner. Bare rolig, vi har styr på det! I dette blogindlæg vil vi give dig tips til, hvordan du finder den perfekte gartner til din have. Uanset om du leder efter en person til at tage sig af dine blomsterbede eller rydde alt ukrudtet, har vi dig dækket ind. Så læs videre og find den bedste gartner til dine behov.

Det første tip er at bede dine venner og familie om anbefalinger. Hvis du kender nogen, der har en smuk have, er der stor sandsynlighed for, at de har en god gartner. Bed dem om deres kontaktoplysninger og ring dem op.

Det andet tip er at kigge på nettet. Der findes masser af websteder, der tilbyder haveservice. du skal blot skrive “gartner” i din søgemaskine og se på resultaterne. Når du finder nogle få, der ser lovende ud, kan du ringe til dem og aftale en tid til en konsultation.

Det tredje tip er at besøge din lokale planteskole eller dit lokale havecenter. De har som regel en liste over anbefalede gartnere, som de har tillid til. Spørg personalet om hjælp til at finde den rette gartner til dine behov.

Det fjerde tip er at tjekke rubrikannoncer. Du kan finde gartnere, der annoncerer deres tjenester i din lokale avis eller online.

Det femte og sidste tip er at bede om anbefalinger fra andre virksomheder. Hvis du kender en anlægsgartner eller en træservice, kan de måske anbefale en god gartner.

Grunde til at få ryddet din have

Det får du ud af at få lavet en rydning af din have – og der kan være mange flere gode grunde, som vi ikke nævner her. Så du skal endelig selv finde på flere, for der kan være mange.

  • Æstetik: Du ønsker, at din have skal se pæn og præsentabel ud
  • Skadedyr: Hvis du har mange skadedyr i din have, kan det være svært at slippe af med dem på egen hånd. En professionel gartner vil vide, hvordan man hurtigt og effektivt kan slippe af med dem
  • Ukrudt: Ukrudt kan kvæle dine planter og gøre det svært for dem at vokse. En gartner vil vide, hvordan du kan slippe af med ukrudtet uden at skade dine planter.

Sådan finder du det rette firma til opgaven

Det første skridt er at finde en virksomhed, der er forsikret og har licens. Dette vil beskytte dig, hvis noget går galt.

Det andet skridt er at læse anmeldelser på nettet. Det vil give dig en idé om, hvad andre kunder har syntes om virksomhedens tjenester.

Det tredje skridt er at bede virksomheden om referencer. En god virksomhed vil gerne give dig referencer fra tilfredse kunder.

Når du har fundet et firma, som du er tilfreds med, skal du sørge for at få en skriftlig kontrakt med en detaljeret beskrivelse af arbejdets omfang og pris, inden arbejdet påbegyndes. Dette vil beskytte dig, hvis der opstår misforståelser senere hen.