3 gode grunde til at hyre en professionel maler til malerarbejdet

Langt de fleste danskere vælger at hyre professionelle håndværker, når der skal renoveres i hjemmet. Når det kommer til malerarbejdet, vælger de dog ofte at klare arbejdet selv. Det er dog langt fra den bedste løsning, hvis du gerne vil sikre gode og langtidsholdbare resultater. Vi her derfor her samlet 3 gode grunde til at hyre en professionel maler til din maleropgave.

Få et langtidsholdbart resultat på kort tid

Hvis du selv går i gang med malerarbejdet og ønsker et flot resultat, skal du være opmærksom på, at det tager tid. Der er mange mandetimer i bare at klargøre til malerarbejdet, bl.a. skal lofter og vægge vaskes grundigt, rummene skal ryddes, der skal dækkes af og tapes op og huller skal spartles, slibes og eventuelt klatmales inden du overhovedet kan gå i gang med penslen og malerrullen. Mange ender med at blive overraskede over, hvor lang tid det i virkeligheden tager.

Professionelle malere kan klare opgaven på væsentligt kortere tid, især på grund af at de har rutinen, materialerne og mandskabet. De kan klare malerarbejdet på blot et par dage, hvor du måske selv vil skulle bruge et par uger.

Få et professionelt resultat

Nymalede vægge og lofter kvikker hele dit hjem op og er ofte det første, som besøgende lækker mærke til, når de træder ind i et rum. Det betyder altså meget, hvordan malerarbejdet er udført. Som privatperson har du ikke materialerne og erfaringen til at male, og det kan i langt de fleste tilfælde ses, f.eks. ved løbere og helligdage.

Professionelle malere er dygtige til at vurdere mængden af maling på rullen, så der er hverken for meget eller for lidt maling på rullen. For meget maling kan betyde løbere af maling på væggen, for lidt betyder helligdage, hvor man kan se, hvor der mangler maling. Med professionelle malere får du et professionelt resultat, som uden tvivl kan ses.

Få professionel rådgivning

I mange år har danskerne valgt at hjemmets vægge skulle være hvide eller lyse, men i den senere tid har farverne vundet indpas i de danske hjem. Farver er dog noget, som bør udvælges og kombineres med omtanke. Man kan bl.a. tage højde for boligen som helhed, lysindfaldet og rummets funktion, størrelse og dimensioner. Det er de fleste privatpersoner slet ikke klar over, og de ender derfor med rum, der syner mindre og mørke kroge.

De fleste malerfirmaer kan rådgive dig om farvevalg og valg af tapet samt tage højde for overfladen og dens struktur, hvordan den reflekterer lys og hvordan farven vil komme til udtryk. Du kan også få vejledning i, hvordan flere farver kan kombineres.