Ansøgning om optagelse

Når en landsby ønsker optagelse i udviklingsprogrammet, kan det synes lidt uoverskueligt. Der er mange processer, spørgsmål og beskrivelser, I som borger skal forholde jer til.

Programmet er udviklet med henblik på at være tilgængeligt og fungere i forhold til landsbyernes ressourcer og muligheder. Sekretariatet tilretter løbende programmet, manualer og hjælpeværktøjer i samarbejde med følgegruppen. Følgegruppen består bl.a. af medlemmer fra landsbyerne og kommunerne. Derved sikre vi, at programmet fungerer i forhold til jer, som bruger det aktivt i udviklingen.

Optagelse – trin for trinmasker2

I overvejer at blive Blomstrende Landsby
I kan søge mere viden om programmet på www.blomstrendelandsby.dk eller facebook. Sekretariatet er altid behjælpelig med råd og vejledning – så ring eller skriv til os.

Landsbyen er klar til udvikling
Landsbyen har et fælles ønske om udvikling og ønsker at deltage i Blomstrende Landsby som en del af denne udviklingsproces.

Kontakt til sekretariatet
Først kontaktes sekretariatet, som herefter fremsender materiale til landsbyen. Materialet indeholder bl.a. en kontrakt og kontaktformular, manualen til niveau 1 samt et vurderingsskema til brug i udviklingsrapporten, logo mv. Manualer, vurderingsskema og hjælpeværktøjer findes også HER. Når kontrakten og kontaktformularen er returneret. er I klar til at starte.

Sekretariatet opretter landsbyen på hjemmesiden og på landsbykortet. I fremstår således som en landsby, der ønsker udvikling.

Udviklingsrapporten
Landsbyen udarbejder i fællesskab rapporten. Når de fem kriterier er beskrevet og godkendt af fællesskabet, og I har vurderet jer selv, sender I rapporten med relevante bilag til sekretariatet.

Behandling
Sekretariatet gennemgår ansøgningen og sikrer, at alle bilag er til stede m.m. Herefter kvitteres for modtagelsen til landsbyen. Sekretariatet fremsender ansøgningen til følgegruppen, som vurderer ansøgningen.

Sekretariatet kommer på besøg
Såfremt ansøgningen efterlever de opstillede mål beskrevet i manualen, bliver landsbyen aflagt et besøg.

Besøg af Sekretariatet kan udformes individuelt og aftales direkte mellem landsbyen og Sekretariatet. Følgende elementer er typisk en del af programmet: Gensidig præsentation, orientering i forhold til udviklingsrapporten, byvandring og afslutningsvis følgegruppens tilbagemelding til landsbyen.

Godkendelse
Den endelige godkendelse vil tilgå landsbyen straks herefter og senest 14 dage efter besøget.

Flag & certifikat
Landsbyen får tildelt programmets særlige flag samt et certifikat som bevis på, at den er optaget på det gældende niveau.

Arrangement
Kommunen og landsbyen holder i fællesskab et festligt arrangement, hvor flaget for blomstrende landsby hejses.

Gør arrangementet til en festlig begivenhed, med taler, underholdning, lidt godt til ganen mv. Inviter alle borgerne, erhverv, foreninger, institutioner mv. til at deltage. På denne festlige dag ønsker lokalpressen sikkert deltager for at fortælle om udviklingen. Så brug dagen til at præsenterer byen og jeres udvikling.

Markedsføring
Sekretariatet præsenterer alle medlemslandsbyer og deres status på hjemmesiden og facebook. Nyheder i forhold til landsbyudvikling og vores landsbyer lægges jævnligt på hjemmeside og facebook.

Vi udvikler løbende nyt PR-materiale. Laver opsøgende arbejde i forhold til nye landsbyer og kommuner og meget mere. Med udgangen af september vil den nye folder for Blomstrende Landsby være klar til brug.

Det kan landsbyerne selv gøre!
Informer pressen hver gang I har nået en milepæl i programmet eller holder en indvielsesceremoni, det kan være i har fået ny bål- og shelterplads, nyt lokalblad eller hvad det nu kan være.

Brug logoet på alle medier landsbyen kommunikerer via, facebook, hjemmeside, infoskærme ol. Brug logoet på jeres brevpapir, hver gang I skriver til kommunen, fonde og andre samarbejdspartnere.

Fortæl om alt det har I opnået ved at være en del af Blomstrende Landsby.

Horne 2

Blomst nummer 2?

Næste skridt
Landsbyen skal nu drøfte om, hvordan den videre proces skal forløbe. Skal I arbejde videre med næste niveau med det samme? Eller bibeholde det opnåede niveau i et stykke tid.

 

1 Response to Ansøgning om optagelse

  1. Karen Kling skriver:

    Hej. Jeg henvender mig som formand for Ravsted borgerforening. Vi er i Ravsted meget interesseret i at blive optaget som blomstrende landsby, og ønsker materiale og evt. ansøgningsskema tilsendt.
    Mvh Karen Kling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *