Udviklingsblomster på Ærø

[Blomstrende Landsby] Udviklingsprogrammet “Blomstrende Landsby” breder sig i disse uger ud over de danske landsbyer. Ærø Kommune bliver den første kommune der indgår i programmet.

Landsbyerne på Ærø bliver de første der får mulighed for at tilslutte sig udviklingsprogrammet. Ærø Kommune har i denne uge tilsluttet sig programmet, hvilket betyder at der nu er åbnet op for, at øens landsbyer kan påbegynde udviklingen i programmet “Blomstrende Landsby”.

– Ærø har på flere niveauer vist interesse for udviklingsprogrammet, og gennem hele opbygningsfasen været en værdifuld samarbejdspartner. Derfor glæder det mig meget, at der nu også er truffet politisk og praktisk beslutning om at kommunen deltager, siger Carsten Blomberg Hansen.

Programmets opbygning er således at det efter kommunens tilsagn er helt op til de enkelte landsbyer, om de deltager og på hvilket niveau. I den forbindelse gennemføres der et åbent orienterende møde i kommunen. Dette møde vil blive planlagt i nær fremtid. 

Første niveau frigives
I næste uge frigives manualen til det første niveau i udviklingsprogrammet. Niveau 1- en blomst, beskriver niveauet i forhold til programmet ”Blomstrende Landsby”. Opstarten hvor den basale viden og de grundlæggende kriterier for landsbyudvikling opbygges.

Derfor handler alle kriterierne på dette niveau om samvær, netværk og ikke mindst et grundlæggende kendskab til den landsby og det lokalsamfund man bor og lever i. Norgle af kriterierne lever landsbyen måske allerede op til og andre er nye udfordringer der skal udvikles.

Dette indlæg blev udgivet i Nyhed. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *