Første blomst til Vester Nebel

Hele Vester Nebel ved Esbjerg var inviteret til folkefest, da landsbyen 12. marts blev udnævnt til Blomstrende Landsby. Dannebrogsflag blafrede festligt over hele landsbyen og oplandet. Ved indkørslerne til byen var der pyntet med blomster og veje og fortove havde fået en ekstra omgang med fejemaskinen fra morgenstunden. Rammerne var således i orden, da Vester Nebel med indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder som prominent gæst fejrede titlen “Blomstrende Landsby” udpeget af Landdistrikternes Fællesråd og Landdistrikternes Hus. Kun Bregninge på Ærø har hidtil opnået denne status. Årre i Varde Kommune får den tildelt 17. april.

Flaghejsningen foregik i anlægget ved kirken. Efter fællessang gik alle samlet til Multihuset, hvor der var taler af indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder, Esbjergs borgmester Johnny Søtrup og Niels Lykke Pedersen, formand for Fællesrådet i Vester Nebel. Underholdningen stod det lokale band “Såå – Dee” for, ligesom der var gymnastik- og sumbaopvisning.


Vester Nebel er bl.a. en blomstrende landsby, fordi den har et godt netværk, stort sammenhold og et omfattende og finmasket foreningsliv. Byen har 430 indbyggere og 800, når oplandet medregnes.

– Vi har hejst flag i dag. Vi er en del af et fællesskab, sagde Bertel Haarder og nævnte, at der er mere end 4.000 landsbysamfund i Danmark og at det er forenings-, højskole- og oplysningstankerne, som kendetegner Danmark.


– Danmarks Radio har forsøgt sig med lidelseshistorier om udkants-Danmark. Det er ren hængemule og kan ikke bruges til noget. Det der hjælper er, at nogle går foran. Det gælder om at se mulighederne i stedet for problemerne, sagde Bertel Haarder og ønskede alle i Vester Nebel et stort tillykke.

Dette indlæg blev udgivet i Nyhed. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *