En rigtig festdag

Den 5. juni 2011 var en rigtig festdag i Sdr. Rind og Rindsholm.  Det var selvfølgelig grundlovsdag, men det var også den dag begge landsbyer blev udnævnt til Blomstrende Landsbyer.  Det blev fejret efter alle kunstens regler.
Der var optog hvor blomsterpiger bar flagene til de to landsbyer, der var sang og taler og andre sjove indslag.
Borgmester Søren Pape Poulsen hejste flagene. Formanden for Lokalkomite Midt Jørgen Møller holdt talen ved flagstangen.

Ved den efterfølgende sammenkomst på stadion talte først Borgmesteren. Han sagde bl.a. Jeg var egentlig blevet bedt om at komme og holde grundlovstale, så hvad er mere passende, nu da I er nået frem til målstregen og har fået flaget med den 1. blomst, end at tale om Blomstrende Landsbyer, og det kæmpestore arbejde I har gjort for at nå det første mål. I går sikkert straks i gang med at arbejde for blomst nr. 2.

I har vist vejen og I repræsenterer ægte frivillighed. I sidder ikke og venter på at nogen får tingene til at ske. Nej I tager sagen i egen hånd, og tager hånd om den måde I gerne vil have jeres landsbyer udvikler sig.
Jeg er ikke i tvivl om at de landsbyer der bliver fremtidens vinderlandsbyer er dem der vil. I har valgt at ville.
Tillykke med det og tillykke med den flotte præstation I alle har ydet for at blive Blomstrende Landsby. De første i Viborg Kommune og region Midt. Der kommer mange flere.

Herefter var der forskellige indslag fra Lokalrådet. Formanden Erland Årup causerede over det med blomster der bliver sået, spirer og gror. Her såede vi et frø for et år siden. Det spirede og voksede og nu er det sprunget ud i fuldt flor. Herefter fik Borgmesteren overrakt en flot bundet blomsterkrans til at hænge på sit kontor. Formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard  talte som den sidste i rækken og ønskede de to landsbyer tillykke med flaget med den første blomst.

Dette indlæg blev udgivet i Nyhed. Bogmærk permalinket.

1 Response to En rigtig festdag

  1. Poul Aage Fogde skriver:

    Kære Erland & andre Sdr. Rind’ere: Hvor fint! Det er skønt at se, hvordan I blomstrer derude i min gamle hjemstavn, og jeg glæder mig over således at kunne følge med i jeres aktiviteter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *