5 formænd på plads

Mange landsbyer arbejder i disse uger og måneder med udviklingsprogrammet. Parallelt med dette arbejdes der med udvælgelse af de enkelte formænd og komitemedlemmer i landets syv lokalkomiteerne.

De fem formænd der allerede nu er på plads er nævnt fra højre på billedet: Helge Petersen, formand i Syd, Peter Holst i Sjælland/Nord, Jørgen Møller i Midt/Øst, Ole Olsen i Sjælland/Syd og Jørgen Otto Jørgensen for lokalkomiteen på Fyn. De to nordligst komiteer har dags dato ikke fundet en formand.

Med hensyn til komite medlemmer kan der være op til 5 medlemmer i hver komite udover formanden. Disse fem personer udvælges blandt de mange ansøgere vi har modtaget om deltagelse. Der vil løbende være brug for nye medlemmer, og enkelte komiteer mangler stadig, så interesserede kan fortsat ansøge ved fremsendelse af en ansøgning til Landdistrikternes Hus.

Den 19. og 20. november vil formænd og medlemmer alle være samlet for første gang, til et kursus og ERFA i forhold til det kommende arbejde som sparringspartnere for landsbyerne.

De Lokale Komiteer (DLK) skal primært udfører følgende opgaver:
DLK er den kontrollerende enhed, der vurderer om landsbyen kan optages på det ønskede niveau, i henhold til de kriterier og retningslinjer programmet fordrer.
DLK modtager ansøgningen fra den aktuelle landsby, gennemgår ansøgningen og kontakter efterfølgende landsbyen for det videre arbejde, komitebesøg og rundvisning i landsbyen.
DLK aflægger besøg i landsbyen, med to til tre personer som særligt har kendskab til de mål, den pågældende landsby har redegjort for i den indsendte ansøgning.
DLKs opgave er, udover kontrolfunktionen at være sparringspartner for de Blomstrende Landsbyer.
DLK indstiller efter besøget i landsbyen til optagelse.

Dette indlæg blev udgivet i Nyhed. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *