Kan man finde vej til Nordenskov ?
Fakta:  Ja – både nat og dag ! – Den 314 m høje Varde-sender ligger ved Nordenskov – 15 km øst for Varde. Se endvidere afstandscirklen ” Nordenskov i centrum ”  på www.nordenskov.dk.

Hvad med at bo i et fredeligt område?
Fakta: Der er, så vidt vi ved, ingen overhængende terrortrusler, og indtil nu har vi ikke oplevet gadekampe.

Hvad med at bo i et område, der er overskueligt?
Fakta: Nordenskov og omegn (Øse sogn) har i alt 1431 indbyggere (2014), kun 10 færre end i 2004! Selve Nordenskov by har 654 indbyggere. Øse sogn udgør et fællesskab, hvor de fleste kender de fleste.

Hvad med at bo i et område med sproglig mangfoldighed?
Fakta: De fleste af os har dansk som modersmål, men de fleste forstår både engelsk og tysk. Følgende modersmål er i øvrigt repræsenteret blandt vores beboere: Engelsk, tysk, italiensk, hollandsk, polsk, lettisk, ukrainsk, swahili og jysk.

Hvad med at bo i en by med en rigtig god folkeskole?
Fakta: Nordenskov skole er velfungerende, som har fået flere anerkendelser.  I 2008 udnævnt som Månedens Skole – jf. undervisningsministeriets hjemmeside. For nogle år siden tildelt prisen som Varde kommunes sociale virksomhed. Skolens læseplan ” fra læseføl til læsehest ” med fokus på tidlig indsats er anerkendt ud over skolens grænser – se mere på www.nordenskovskole.dk.

Men hvad med en rigtig efterskole?
Fakta: Lige uden for Nordenskov ligger Øse Efterskole, en velrenommeret efterskole, som har drama, musik, kunst og film, animation og IT som linjefag.

Hvad med en god dagpleje og børnehave med kort eller ingen ventetid?
Fakta: Der er lokal dagplejemulighed for de små børn. Børnehaven er relativ ny og ligger som nabo til skolen og har et tæt samarbejde med skolen. Se endvidere www.vardekommune.dk.

Hvad med at bo i et område med en god boligmasse?
Fakta: Mange af os har i de senere år renoveret og opdateret vores bolig. Alligevel er vi flinke med priserne, vi synes, der skal være plads i budgettet til julegaver, eller to biler, hvis det er det, der er behov for.

Hvad med arbejdspladser i gå-, cykel- eller køreafstand?
Fakta: Ud over arbejdspladserne inden for undervisning og børnepasning er der mulighed for beskæftigelse i de mange små og mellemstore virksomheder i Nordenskov og opland – fortrinsvis inden for handel, service og håndværkfag.

De større arbejdspladser findes i bl.a. Varde (15 km), Grindsted (24km), Esbjerg (30km), Billund (ca. 35km).

Har Nordenskov nogensinde fået hjælp fra Røde Kors?
Fakta: Ja – en af byens store butikker er Røde Kors Genbrug, en flot og indbydende butik, hvor vi handler livligt og billigt. Det gør vi også i Dagli´ Brugsen, som hver dag har gode tilbud. Ved Brugsen er der OK-tank.

Hvad med at bo i en by, hvis volleyballhold spiller i 2. division?
Fakta: Ud over volleyball, som er byens sportslige flagskib, tilbyder idrætsforeningen (NUIF) mange andre aktiviteter – se www.nuif.dk. Aktiviteterne foregår dels lokalt, dels i Helle hallerne, 5km fra Nordenskov.

Hvad er NØWS?
Fakta: Fire gange om året får alle husstande et blad, som orienterer om byens foreninger, idrætsaktiviteter og byens gang. NØWS betyder Nord-Øst-West-Syd – jf. NEWS.

Hvad med musik og kultur i øvrigt?
Fakta: Vi har da Øse Sangkor (firestemmigt blandet kor) og et Pink Floyd kopiband og mange andre musikere, som stiller op, når der arrangeres kulturnat i byen – hvor også madkulturen, egnens kunstmalere og kirken er repræsenteret. Både kro og forsamlingshus har jævnligt arrangementer med musik, foredrag o.l.

Hvad er OWEN LUFT KÅNSERT ?
Fakta:  Hvert år i juni måned afholdes i Nordenskov en endags open air musikfestival med de store navne – et arrangement som er blevet kendt og populær i hele Syddanmark. For en dag er hele byen præget af musik, fest og storbystemning, når 5000 mennesker kommer til byen. – Og vi, der bor i byen, kan nøjes med benene som transportmiddel.

Hvad med kirkelivet?
Fakta: Sognets kirke (Øse Kirke) ligger i Øse, et lille bysamfund ca. 3 km vest for Nordenskov. Der er her i 2014 indviet en ny præstegård. Vores præst er god til at integrere kirken i lokalsamfundet og aktiv med forskellige arrangementer – for ældre, unge og børn – bl.a. babysalmesang.

Eller hvis du bliver ældre og svag?
Fakta: I Nordenskov er der mange ældrevenlige boliger, men ikke egentlige plejeboliger. Nærmeste plejeboliger med fast personale døgnet rundt findes i Tofterup (10 km).

Hvad er området ellers kendt for?
Fakta
: Der kan nævnes julepyntninger af alle postkasser.

Byen har oprettet en paraplyorganisation Nordenskov Fællesvirke en slags regering med statsminister, indenrigsminister, udenrigsminister mv. Nordenskovs Fællesvirkes fornemmeste opgave er at fremme byens udvikling.

Kontakt person:

Nordenskov Fællesvirke
Jens Dicksen Jensen
mail: kubel-jensen2010@hotmail.com
Tlf: 61728065

Læs mere om Nordenskov her

Ansøgning Nordenskov Blomst 1+2+3, 2016

 

InfoLand nyheder

Denne hjemmeside er endnu ikke koblet på InfoLand
KontaktInfoLand Support

Kort over Blomstrende Landsbyer
Besøg vores facebookside
Se optagelsesansøgningerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *